Aardhuis

Nieuws

 

Aardhuissymposium 5 maart 2020

11/02/2020

Aardhuissymposium Autochtoon, exoot en klimaatsverandering: welke keuzes maken we voor de toekomst van ons bos?
Lees meer >>
 
 

 
 

Bijzonder plekje

02/01/2020

Historisch bezoekerscentrum en restaurant op de Veluwe Wandelen, wild spotten en na afloop een bitterbal bij de borrel? Dat kan bij Het Aardhuis in Apeldoorn, een modern ingericht jachtchalet bovenop de honderd meter hoge Aardmansberg. In de bossen aan de voet van deze ‘berg’ leven herten, reeën en roodborstjes. Eekhoorntjes klauteren vrolijk voorbij een kloppende specht. Het Aardhuis is naast restaurant ook bezoekerscentrum; een stijlvolle entree van Kroondomein Het Loo. Hier begin je je wandeling met informatie verzamelen en sluit je in stijl af met een stamppot of stoofpotje. Meer lezen https://www.bijzonderplekje.nl/het-aardhuis/
 
 

 
 

IJshaar, begin van het winterseizoen

02/12/2019

De vorming van ijshaar is afhankelijk van een paar factoren. Het ontstaat bij matige vorst en alleen op dood en nat kernhout van loofbomen, vooral beuk.
Lees meer >>
 
 

 
 

Wintervlinders kunnen na kortstondige bevriezing weer gewoon verder vliegen

02/12/2019

Terwijl de meeste vlinders wegduiken voor de koude zijn er ook die in december vlinders te zien. Het zijn de wintervlinders en juist in dit jaargetijde, soms met honderden tegelijk actief.
Lees meer >>
 
 

 
 

Bibi Vermaesen:'Ontdek de mooiste plekjes rondom Apeldoorn'.

31/10/2019

Hoe is het mogelijk dat uitgerekend ik, Veluwefan bij uitstek, nog niet eerder over mijn eigen omgeving heb geschreven. Dat moet veranderen. Apeldoorn is een goede uitvalsbasis om naar Paleis het Loo, het Kroondomein en de Veluwe te gaan. Ongetwijfeld zie ik een hert, een ree of sta ik onverwacht oog in oog met een waarschuwend knorrend zwijn. De Veluwe verrast me keer op keer! Laat je ook verrassen door deze tips:
Lees meer >>
 
 

 
 

Winteractie; Natuurwandeling met stamppot en stoofpotje Veluws wild

29/10/2019

Ons stamppot-arrangement bestaat uit een natuurwandeling met gids en 100% wildgarantie onderweg en een lunch van een heerlijke home-made stamppot met stoofpotje van Veluws wild.
Lees meer >>
 
 

 
 

Enthousiaste vrijwilligers voor Het Aardhuis gezocht

26/10/2019

Voor Het Aardhuis, het bezoekerscentrum van Kroondomein Het Loo, zijn wij op zoek naar natuurgidsen en gastvrouwen/-heren.
Lees meer >>
 
 

 
 

Het Aardhuis en Aardhuispark weer open per 1 juni 2019

30/05/2019

Na de verbouwing opent Het Aardhuis zaterdag 1 juni weer zijn deuren. Hier en daar moeten er nog wat laatste zaken worden afgerond of aangepast. Maar die staan een bezoek geenszins in de weg. Over een paar weken zullen ook de laatste klussen afgerond zijn. Ook het naastgelegen Aardhuispark gaat weer open. Om de kennismaking, hernieuwd of voor de eerste keer extra feestelijk te maken is voorlopig het bezoek aan het Aardhuispark gratis. Voor Het Aardhuis zelf hoeft ook geen entrée te worden betaald, en dat blijft zo.