Aardhuis

Nieuws

 

Gezocht: Enthousiaste vrijwilligers voor bezoekerscentrum Het Aardhuis.

15/06/2020

Omschrijving Het Aardhuis is het bezoekerscentrum van Kroondomein Het Loo, gelegen aan de Amersfoortseweg te Apeldoorn. Het is de ideale startplaats voor een wandeling of fietstocht door het grootste aaneengesloten landgoed van Nederland. Veel recreanten bezoeken het gebied of komen een kijkje nemen in bezoekerscentrum Het Aardhuis. In het Aardhuispark leven edel- en damherten. De kans de herten te zien tijdens een wandeling in het Aardhuispark is groot.
Lees meer >>
 
 

 
 

Het Aardhuispark en restaurant Het Aardhuis zijn weer open!

27/05/2020

Het Aardhuispark en restaurant Het Aardhuis zijn weer open voor bezoekers. De expositieruimte op de eerste verdieping zal helaas nog niet toegankelijk zijn. Rondleidingen o.l.v. een gids zijn weer mogelijk. Het Aardhuispark is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur. Restaurant Het Aardhuis is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 - 20.00 uur.. Buiten deze tijden op reservering. We wensen u veel plezier in het Aardhuispark en bij restaurant Het Aardhuis. U bent van harte welkom voor een heerlijke wandeling. We zullen wijzigingen met betrekking tot de openstelling plaatsen op deze website www.hetaardhuis.nl. U kunt daar altijd de laatste informatie vinden.
 
 

 
 

Zeldzame Lentevuurspin (Eresus sandaliatus) ontdekt in Kroondomein Het Loo

02/05/2020

Op 22 april is er een mannetje gevonden van de mooiste spin van Nederland, de Lentevuurspin (Eresus sandaliatus). Een dag later is er in een nabijgelegen gebied het 2e exemplaar gevonden. De vrouwtjes hebben een zeer verborgen levenswijze, alleen in het voorjaar gaan de mannetjes opzoek naar deze vrouwtjes. Door hun opvallend rode achterlijf met zwarte stippen, vallen ze duidelijk op, ondanks dat ze maar ca. 8-9 mm groot zijn.
 
 

 
 

Bijzonder plekje

02/01/2020

Historisch bezoekerscentrum en restaurant op de Veluwe Wandelen, wild spotten en na afloop een bitterbal bij de borrel? Dat kan bij Het Aardhuis in Apeldoorn, een modern ingericht jachtchalet bovenop de honderd meter hoge Aardmansberg. In de bossen aan de voet van deze ‘berg’ leven herten, reeën en roodborstjes. Eekhoorntjes klauteren vrolijk voorbij een kloppende specht. Het Aardhuis is naast restaurant ook bezoekerscentrum; een stijlvolle entree van Kroondomein Het Loo. Hier begin je je wandeling met informatie verzamelen en sluit je in stijl af met een stamppot of stoofpotje. Meer lezen https://www.bijzonderplekje.nl/het-aardhuis/
 
 

 
 

Bibi Vermaesen:'Ontdek de mooiste plekjes rondom Apeldoorn'.

31/10/2019

Hoe is het mogelijk dat uitgerekend ik, Veluwefan bij uitstek, nog niet eerder over mijn eigen omgeving heb geschreven. Dat moet veranderen. Apeldoorn is een goede uitvalsbasis om naar Paleis het Loo, het Kroondomein en de Veluwe te gaan. Ongetwijfeld zie ik een hert, een ree of sta ik onverwacht oog in oog met een waarschuwend knorrend zwijn. De Veluwe verrast me keer op keer! Laat je ook verrassen door deze tips:
Lees meer >>